Vad kan man göra i STHLM på vintern?

Om du inte har något emot att bli kall, är Stockholm en av Europas bästa destinationer på vintern.

Detta stadsparadis i Sverige är klart Om du inte har något emot att vara kall, är Stockholm en av Europas bästa destinationer på vintern. Detta stadsparadis i Sverige är definitionen av kosiness (även om svenskarna skulle kalla det mysigt).

Från att utforska museerna, stoppa för kaffepauser och svenska bakverk, besöka julmarknader och njuta av natursköna båtturer genom kanalerna, finns det otaliga saker att göra i Stockholm under vintersäsongen. Jag besökte Stockholm första gången i februari, och trots vinterväderna var det faktiskt varmare i Stockholm än i New York, där jag kom ifrån!

Även om Stockholm inte är så kallt på vintern är det troligt att du kommer att spendera tid inomhus, värma upp och utforska museerna och de täckta marknaderna. Om du spenderar några dagar i Stockholm är det mest uppenbart för ett Stockholm Pass, vilket ger dig obegränsad tillgång till de flesta museer och kollektivtrafik, och du kan spara linjerna till populära sevärdheter (även om det är en av fördelarna med att köpa Stockholm på vintern är bristen på andra turister!).

Ta en tur genom julmarknaden i Stockholm

Om du besöker Stockholm i november eller december, prova julmarknaden. Julljus och glädje gör de mörka dagarna lite mer lyckliga. Upplev en riktig vinter i Stockholm genom att besöka julmarknaden i hjärtat av Gamla Stan.

Som en bonus kan du göra en julklapp med lyktor – definitivt inte något du kan göra under andra årstider!

Bläddra i söta röda boder som säljer julklappar och dekorationer, samt svensk mat och varmt mulledvin. Det här är en översättning av det perfekta stället för att få lite souvenirer, svenska eller kreativa julklappar – det finns många hantverk och dekorativa smycken till salu på marknaderna. Med ett skikt av snö på kullen kan det inte vara en magisk plats att komma till Stockholm i vinterens humör!

Pro Tips: Stockholm Julmarknad 2018 går från 18 november till 23 december. Om du reser utanför jul, var inte rädd – här är 12 andra episka skäl att besöka Stockholm i vinter!
Utforska Vasamuseet i Stockholm
Och av mulled linjaler i förgrunden i Stockholm
Vinter i Stockholm är bäst för att utforska större museer

Låt oss inte gå fel: vintern i Stockholm kan vara kallt. På detta sätt hittar du det bästa sättet att gå till medalj av museet.

Min personliga favorit – och ett måste i Stockholm på allas lista – är Vasamuseet. Detta unika museum är uppkallat efter Vasaskipet, som släpptes i Stockholm 1628 – ännu fler minuter (ja minuter !!) efter att ha startat. Efter nästan tre hundra år till sjöss hittades Vasa och hölls i ett museum. Detta är mitt fantastiska villkor. Ford Stockholm har ett unikt klart vatten, som huvudsakligen fossiliserade Vasaskipet och behöll det i gott skick.

Idag är världens enda bevarade skepp från 1700-talet, och det är en fantastisk 99% original! Museet erbjuder regelbundna guidade turer och filmskärmar på engelska, ingår i entréavgiften. Museet erbjuder utställningar, en konserverings tidslinje, aktiviteter för barn, en souvenirbutik och en restaurang (vilket är förvånansvärt bra och bra priser för Stockholm, jag vill lägga till). Det är och unikt möjligt summor kan hämtas i Stockholm, så var medveten om när du lägger till den i din kosmetikplan (även om svenskarna skulle kalla det mysigt).

 

 

Annonser